Gratis smagsprøve på Fast Forward Strategi >
+45 3220 5928       info@strategylab.dk

Strategi og forretningsudvikling

Hvorfor arbejde med strategi og forretningsudvikling?
Grundlæggende handler strategi om:

  • At sikre sin organisation en passende stor handlefrihed i forhold til hvad der sker i omgivelserne
  • Være et skridt foran konkurrenterne
  • Kende samfundets krav i god tid,
  • Forstå branchens og samfundets spilleregler samt hvornår det er tid at ændre disse

I langt de fleste brancher, er omverdenen i dag så dynamisk og konkurrencen så intens, at det er svært at forestille sig at en organisation kan overleve eller endda udvikle sig uden et seriøst strategisk ledelsesarbejde.

Innovativ forretningsudvikling er den nyeste måde at arbejde med strategi på. De detaljerede strategiske planer, som man i gamle dage betjente sig af, har i dag kun begrænset effekt i dynamiske omgivelser og intens konkurrence. I stedet kan man se organisationen som en flerhed af forretningerne, hvoraf nogle er gamle og skal beskyttes, mens andre er nye og skal udvikles. Derved udvikles organisationen ved at skabe, udvikle, udnytte og afvikle forretninger i en konstant vekselvirkning mellem kreative udviklingsprocesser og analytiske planlægningsprocesser.

Lidt populært siger man i dag, at hvis du ikke udvikler din forretning, så afvikler du den! Hvem vil det? Hvis du gerne vil være sikker på at din forretning udvikles og eksisterer om fem år, så er det en god idé at arbejde med strategi og forretningsudvikling.